Home News Primary The Tuning In Activity for the Upcoming PYP Exhibition
The Tuning In Activity for the Upcoming PYP Exhibition PDF Print E-mail
Written by Ibu Restu Tri Rahayu
Friday, 21 December 2018 10:13

As a tuning in activity for the preparation of the PYP Exhibition, last week, Grade 6 students brainstormed and discussed about the “action cycle”. Facilitated by Ibu Rini Effendi, our PYP Coordinator, they worked in groups and discussed about how they would “choose”, “act” and “reflect”.

It was a good opportunity for the students to really think about meaningful action they would take and how they would do it. In the last session, they were given a sample problem and they had to think about how they could solve the problem. They thought about the problem from many points of view and made choices based on their reflection.

Well done, students! Good luck on the preparation of your PYP Exhibition!

Sebagai bagian dari aktivitas “tuning in” untuk persiapan PYP Exhibition, minggu lalu, siswa kelas 6 bertukar pendapat dan berdiskusi tentang siklus aksi (the action cycle). Dengan difasilitasi oleh PYP Coordinator Sekolah Pilar Indonesia, Ibu Rini Effendi, siswa bekerja dalam kelompok dan mendiskusikan bagaimana mereka akan “memilih”, “melakukan”, dan “merefleksikan” aksi mereka nantinya.

Sesi ini merupakan kesempatan yang baik bagi siswa untuk memikirkan aksi yang sungguh-sungguh bermakna dan bagaimana mereka akan melakukannya. Pada sesi terakhir, mereka mendapatkan tantangan berupa sebuah contoh masalah dan mereka harus memikirkan solusi terbaik dengan mempertimbangkan berbagai sudut pandang berdasarkan hasil refleksi mereka.

Selamat, anak-anak, atas usaha dan semangat kalian! Selamat mempersiapkan PYP Exhibition!