Grade 4 Students Exploring Human Body Systems

Grade 4 students have recently inquired into the unit about human body systems with the central idea “The effective interactions between human body systems contribute to health and survival.” We collaborated and investigated eight systems in human body and found out about the organs, the functions and how the systems work.

To inquire further, we also invited Ibu Lady Tri Mulyani, one of the Grade 4 parents, who is a dentist, to explain about the interconnections between body systems. In particular, Ibu Lady explained how oral and dental health is interconnected with other systems such as the nervous and digestive systems.

More importantly, we learnt about choices of lifestyles which might affect our health in general, especially our oral and dental health. It was a very meaningful session because with the knowledge acquired, we would be able to make smart choices for the health of our body. Thank you Ibu Lady for the very useful session.

Siswa kelas 4 baru saja mempelajari sebuah unit mengenai sistem tubuh manusia dengan ide pokok “The effective interactions between human body systems contribute to health and survival.” Siswa kelas 4 telah bekerjasama untuk mencari tahu tentang 8 jenis sistem tubuh manusia, termasuk mengenai organ tubuh, fungsi, serta cara sistem tubuh tersebut bekerja.

Untuk memperdalam pemahaman, kami mengundang Ibu Lady Tri Mulyani, salah satu orang tua siswa kelas 4, yang juga adalah seorang dokter gigi, untuk menjelaskan tentang hubungan antarsistem tubuh tersebut, khususnya hubungan antara kesehatan mulut dan gigi dengan sistem tubuh lainnya, seperti sistem syaraf dan pencernaan.

Yang tidak kalah penting, kami juga belajar tentang pilihan gaya hidup yang dapat memengaruhi kesehatan tubuh, khususnya kesehatan mulut dan gigi. Sesi ini begitu bermanfaat karena dengan pengetahuan baru yang diperoleh, siswa dapat membuat keputusan untuk kesehatan tubuh mereka dengan lebih bertanggung jawab. Terima kasih Ibu Lady, atas sesi yang sangat berguna ini.